Bakan Göktaş: Modern Hayat Aile Kurmayı Yük Gibi Gösteriyor

Bakan Göktaş: Modern Hayat Aile Kurmayı Yük Gibi Gösteriyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, dijitalleşmenin aile içi iletişimi zayıflattığını ve modern yaşamın evliliği gençler için bir yük gibi gösterdiğini belirterek, bu durumun evlilik oranlarını düşürdüğünü savundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş'tan Aile Kurumuna Vurgu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Uluslararası Aile Forumu'nda yaptığı konuşmada, aile kurumunun karşı karşıya olduğu küresel risklere dikkat çekerek, ailenin toplumun temel taşı olduğunu vurguladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Uluslararası Aile Forumu'nun açılışında önemli açıklamalarda bulundu. 27 ülkeden bakanlar ve üst düzey yetkililerin katıldığı forumda, aile kurumunu tehdit eden unsurlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Aile Kurumuna Yönelik Küresel Tehditler Masaya Yatırıldı

Uluslararası Aile Forumu'nda konuşan Bakan Göktaş, dijitalleşmeden demografik değişimlere, kültürel dinamiklerden sosyal politikalara kadar birçok konunun ele alındığını belirtti. Forumda, aile kurumunun karşı karşıya olduğu küresel riskler, aile odaklı politikalar ve aileyi uluslararası ölçekte güçlendirme yolları tartışıldı.

Bakan Göktaş: "Aile Toplumun Çelik Çekirdeğidir"

Bakan Göktaş, açılış konuşmasında, "Hepimiz biliyoruz ki insanlığın en kadim, en evrensel, en güçlü kurumu ailedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi 'Ailenin, toplumun çelik çekirdeği, özü, nüvesi, güç kaynağı' olduğuna inanıyoruz," dedi. Aile kurumunun ikame edilemez olduğunu vurgulayan Göktaş, "Bu anlamda aile toplumları ayakta tutan dinamik bir yapıdır. Medeniyetlerimizi inşa eden değerlerimizi yarınlara taşıyan temeldir," ifadelerini kullandı.

Modernleşme ve Küresel İdeolojilerin Aile Üzerindeki Etkileri

Göktaş, modernleşmenin aile kurumunu derinden sarstığını belirterek, "Artık bireyselliğin ön plana çıktığı, sınırsız özgürlüğün yüceltildiği bir çağda yaşıyoruz. Bu bakış açısı aileyi toplumsal hayatın merkezinden çekip sadece kişisel bir tercihe indirgemeye başladı. Dayanışmanın yerini yalnızlık, bağlılığın yerini geçicilik, sorumluluğun yerini ise, sınırsız seçenekler alıyor," şeklinde konuştu.

Cinsiyetsizleştirme ve Dijitalleşmenin Aileye Etkisi

Aile kurumunu tehdit eden cinsiyetsizleştirme gibi küresel ideolojik akımların hızla yaygınlaştığına dikkat çeken Bakan Göktaş, dijitalleşmenin de aile içi ilişkileri olumsuz etkilediğini vurguladı. "Teknolojik gelişmelerin dijitalleşmenin ve şehirleşmenin aileyi güçlendirmesi beklenirken çoğu zaman aile bağlarını zayıflatıyor. Modern hayatın dayattığı yaşam biçimi, aile kurmayı bir yük gibi gösteriyor. Gençler evlilikten uzaklaşıyor. Anne babanın rolleri zayıflıyor. Kuşaklar arası bağlar kopuyor," dedi.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.