İbb Şirketlerinden İhale Evrakı İstendi, Savcılık Tartışması Alevlendi

İbb Şirketlerinden İhale Evrakı İstendi, Savcılık Tartışması Alevlendi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB'ye bağlı İSKİ, İSFALT ve KİPTAŞ'tan ihale evrakları istedi. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, savcılığın hükümete mi yoksa devlete mi bağlı olduğunu sorgulayarak tepki gösterdi. Soruşturma kapsamında KİPTAŞ ve İSFALT'tan son 6 yılın dosyaları talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik başlattığı soruşturma, siyasi tartışmalara yol açtı. Başsavcılık, İBB'ye bağlı İSKİ, İSFALT ve KİPTAŞ kurumlarından ihale evrakları talep etti. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, bu duruma sert tepki göstererek, "Savcılık kurumu hükümete mi bağlı yoksa devlete mi?" sorusunu yöneltti.

Soruşturma kapsamında, KİPTAŞ ve İSFALT'tan son 6 yılın dosyaları istendi. Günaydın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosu'nun KİPTAŞ ve İSFALT'a ayrı ayrı iki yazı gönderdiğini belirtti. Yazının gönderilme tarihinin 30.04.2025 olmasına rağmen, ilgili evrakların 08.04.2025 tarihine kadar gönderilmesinin istendiğine dikkat çekti.

Günaydın, istenen evrakların verileceğini vurgulayarak, "Verilecek te, soralım: 31 Mart 2019’da ne oldu? Neden bu tarihi milat alıp ta öncesine bakmıyorsunuz? Savcılık kurumu hükümete mi bağlı yoksa devlete mi?" ifadelerini kullandı.

İHALELERDEKİ ZAMANLAMAYA DİKKAT ÇEKİLDİ

Günaydın, İSFALT ve KİPTAŞ'a gönderilen yazılarda, şirketlerin 31.03.2019 tarihinden itibaren yaptıkları tüm ihale ve projelerin bilgi ve belgelerinin istendiğini aktardı. Bu durumun, soruşturmanın siyasi içeriğini ve amacını açıkça gösterdiğini savundu.

MÜFETTİŞ İNCELEMESİNDE YAŞANANLAR

Günaydın, İBB'deki müfettiş incelemesine ilişkin de çarpıcı bir örnek verdi. Mülkiye müfettişlerinin, 24 Şubat 2025 tarihli yazı ile İBB'den 14 şirketin ihale evraklarını istediğini, ancak bu şirketlerin 6 tanesinin 2019 yılından önce de (AK Parti döneminde de) ihale aldığının ortaya çıkması üzerine, telaşla yazdıkları yazıyla 2019 sonrası dosyaların istendiğini belirtip, milat (2019) öncesi dosyalara bakamayacaklarını itiraf ettiklerini iddia etti. Bu durumu "yüz yırtılması" olarak nitelendiren Günaydın, artık çalınan minareye kılıf uydurmaya bile çalışılmadığını öne sürdü.

Günaydın, hukuk, adalet ve bağımsız yargı gibi sözcükleri kullananların yöntemlerini bildiklerini ve milletin büyüklüğüne vurgu yaparak, "Kum saati çalışıyor" dedi.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.