Samsun'daki Heyelan Faciasında Akaryakıt İstasyonu Sahibinden Şok İfade: İstinat Duvarına Gerek Duymadık

Samsun'daki Heyelan Faciasında Akaryakıt İstasyonu Sahibinden Şok İfade: İstinat Duvarına Gerek Duymadık
Samsun'daki heyelan faciasında baba ve iki kızının ölümüne neden olan olayla ilgili soruşturma sürüyor. Tutuklanan akaryakıt istasyonu sahibi M.Z.G., ifadesinde arsayı 1996'da satın aldığını belirtti. Soruşturma, ihmal olup olmadığını aydınlatmayı amaçlıyor.

Samsun'un Canik ilçesinde yaşanan ve bir baba ile iki kızının hayatını kaybettiği elim heyelanla ilgili soruşturma derinleşiyor. Olayla ilgili tutuklanan akaryakıt istasyonu sahibi M.Z.G.'nin ifadesi, olayın seyrini değiştirebilecek önemli detaylar içeriyor.

AKARYAKIT İSTASYONU SAHİBİNDEN ŞOK İDDİALAR

M.Z.G., Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından Sulh Ceza Hakimliğinde ifade verdi. İfadesinde, göçüğün meydana geldiği akaryakıt istasyonunun bulunduğu arsayı 1996 yılında satın aldığını belirten M.Z.G., arazide daha önceden eşilmiş temeller olduğunu aktardı.

M.Z.G., "Bu temellerin üzerinde biz de söz konusu işletmeyi kurmak için inşaat faaliyetlerinde bulunduk. Söz konusu yerin bulunduğu yerdeki kayalar çok sertti, doğal olarak duvar statüsündeydi. Biz de kaya sert olduğu için istinat duvarı yapma zorunluluğu görmedik. Nitekim belediye de daha sonra yerinde inceleme yaptı. Bize duvar örülmesi gerektiği yönünde herhangi bir ikaz ve uyarıda bulunmadı" şeklinde konuştu.

İşletmeyi açtıklarında bölgede başka bir inşaatın olmadığını ve iklim koşullarının da daha ılıman olduğunu savunan M.Z.G., "Ancak daha sonra işletmiş olduğum işletmenin hemen ilerisinde de dinamitler patlatılarak tekrar inşaat faaliyetlerinde bulunuldu ve çok fazla bölge yağış aldı. Bu nedenle kayaların üzerindeki malzemenin esneyerek düştüğünü düşünüyorum. Hatta bundan 2 yıl kadar önce söz konusu duvardan kara yoluna bakan kısımlara taş düşüyordu. Biz de müdürüm K.Y. aracılığıyla gerekli önlemlerin alınması için Canik Belediyesi'ne başvuru yaptık. Ancak bu hususta Büyükşehir Belediyesi yetkili görülerek Büyükşehir Belediyesine, Büyükşehir Belediyesi de Karayollarına yazı yazdı diye biliyorum. Bu işlemleri K.Y. takip etmişti" dedi.

Kendi sorumluluğunun olmadığını iddia eden M.Z.G., "Söz konusu işletmede mesul müdürüm K.Y. ise saha sorumlusudur. Benim başka 5 şirketim daha bulunmaktadır. Söz konusu kazada kusurum bulunmamaktadır. Suçsuzum. Salıverilmemi talep ederim" ifadelerini kullandı.

FACİANIN ARDINDAN ORTAYA ÇIKAN DETAYLAR

Samsun-Ordu kara yolunda, bir alışveriş merkezinin yanındaki oto yıkama parkında meydana gelen toprak kayması sonucu, 27 Nisan'da Adem Kaya ve çocukları Ayla Kaya ile Açelya Mina Kaya hayatını kaybetmiş, anne Çiğdem Kaya ise yaralı olarak kurtarılmıştı.

Olayın ardından, heyelan riski taşıyan alana "Acil Durum Toplanma Bölgesi" tabelası konulması büyük tepki çekmişti. Ayrıca, heyelan bölgesinde ikinci bir toprak kayması yaşanması üzerine 5 katlı bir bina tahliye edilmişti.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.