Prof. Kemal Çevik: Haciz Uygulamaları Hukuki Değil

Prof. Kemal Çevik: Haciz Uygulamaları Hukuki Değil
Hukukçu Çevik'ten Borçlulara Müjde: Varlık Yönetim Şirketlerinin Hacizleri Tartışmalı! Eski BDDK üyesi Prof. Kemal Çevik, banka borçları nedeniyle varlık yönetim şirketlerinin yaptığı hacizlerin hukuki zemininin zayıf olduğunu savundu. Çevik, borçluların bu hacizlere itiraz edebileceğini belirtti.

Eski BDDK Üyesi Çevik'ten Varlık Şirketlerine Kritik Uyarı: Hacizleri Hukuki Değil!

Eski BDDK üyesi Prof. Kemal Çevik, varlık şirketlerinin kredi borçları üzerinden yaptığı icra işlemlerinin hukuki dayanağı olmadığını belirterek, borçluları uyardı. Çevik, bu şirketlerin dava açma ve haciz gönderme yetkilerinin olmadığını savundu.

Bankaların batık kredi borçlarını devrettiği varlık şirketlerinin icra işlemlerine ilişkin tartışmalar sürerken, eski BDDK üyesi Prof. Kemal Çevik'ten çarpıcı açıklamalar geldi. Çevik, varlık şirketlerinin hukuki zeminini sorgulayarak, borçluların haklarını koruması gerektiğini vurguladı.

Varlık Şirketlerinin Hukuki Dayanağı Tartışmalı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) eski üyelerinden hukukçu Prof. Kemal Çevik, kredi borçlarından dolayı icra işlemleri yapan varlık şirketlerinin hukuki dayanağı olmadığını savunarak, bu şirketlerin yönetmelikle kurulduğunu ve kanunla kurulması gerektiğini belirtti.

Dava Açma ve Haciz Yetkileri Yok

Sözcü'ye konuşan Çevik, varlık yönetim şirketlerinin dava açma ve haciz gönderme gibi yetkilerinin olmadığını vurguladı. Haciz işlemleri için tüzel kişilikleri olması gerektiğini belirten Çevik, "Bu şirketlerden haciz gelmişse borçlu itiraz edebilir. Avukat durumunu anlatırsa mahkeme de borçlu lehine karar verecektir. Hacze uğrayıp ödeme yapmak zorunda kalanlar da itiraz edebilir. Mahkeme lehte karar verirse ödenmiş paralar geri alınabilir” diye konuştu.

Batık Kredi Kartı Borçları Yüzde 241 Arttı

Mart ayı verilerine göre, 77 milyar 405 milyon lira tutarındaki bireysel kredi kartı borcu, bankalar tarafından takibe alındı. Geçen yıl bu borç tutarı 22 milyar 651 milyon liraydı. Batık kredi kartı borcu bir yılda yüzde 241 oranında arttı.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.