18 Yaşından Büyük Kişilere Müjdeli Haber! 7 Bin 500 TL Para Yardımı Yapılacak! 7 Gün İçinde Onaylanacak!

Başvurular hızlı bir şekilde onaylanmakta ve PTT şubesine gidilerek iptal edilebilmektedir. Halihazırda binlerce kişinin yararlandığı ödemelere başvurmak için e-Devlet platformunu kullanarak başvuruda bulunmanız gerekmektedir....

Yayınlanma:
18 Yaşından Büyük Kişilere Müjdeli Haber! 7 Bin 500 TL Para Yardımı Yapılacak! 7 Gün İçinde Onaylanacak!

Başvurular hızlı bir şekilde onaylanmakta ve PTT şubesine gidilerek iptal edilebilmektedir. Halihazırda binlerce kişinin yararlandığı ödemelere başvurmak için e-Devlet platformunu kullanarak başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Kişi başına düşen hane gelirine bağlı olarak dört farklı türde mali yardım sağlanacaktır. Ödenecek toplam tutar 7 bin 500 lirayı geçemeyecek.

18 Yaşını Dolduran Herkes Ödemelerden Faydalanabiliyor

18 yaşını dolduran herkes, çocuklar, yaşlılar, ev hanımları, işsizler ve ev hanımı olanlar dahil olmak üzere 7 bin 500 liralık yardımdan yararlanabilecek. 12 aylık destek ödemesinin ödenmesine daha 6 ay varken 6 ay daha ödeme almak mümkün olabilir. Temmuz ayında sona erecek olan yardımdan yararlanabilmek için başvuru sahiplerinin e-Devlet başvurusu yapması gerekmektedir. Aile Destek Programı tarafından finanse edilen ödemeler Haziran 2022'de başladı. Son ödeme bir sonraki yılın Temmuz ayında yapılacak ve 2023 Haziran ayına ait olacaktır.

12 ay süreyle uygulanan Aile Destek Programı, kazancı belirlenen eşiklerin altına düşenlere maddi yardımda bulunuyor. Bu yardımın toplam tutarı 7.500 Türk Lirasına kadar çıkmaktadır. Bu ödeme için kişi başına düşen hane geliri miktarı sınırlandırılmıştır. Gelire bağlı olarak dört farklı mali yardım düzeyi mevcuttur. Aile Destek Programı'na başvurular e-Devlet sitesi üzerinden veya bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile iletişime geçilerek yapılabilir.

Çeşitli Kriterlere Göre Belirleniyor

Hak sahibi hanelere sağlanacak destek tutarları, hanedeki kişi başına düşen aylık gelirin dâhil olduğu gelir aralıklarına göre yapılacak. Hanede kişi başına 450 lira ve altı gelir varsa, ihtiyaç sahibi kişi 1.250 lira para yardımı alacak. Geride kalan 6 aylık süreçte toplam 7 bin 500 lira destek sağlanacak. 450 lira üzeri ve 911,15 lira arası kişi başı geliri olan hanelerde 1.100 lira para desteği verilecek. Aile Destek Programı kapsamında 911,15 lira ve 1372,30 lira arasında kişi başı geliri olan hanelerdeki ihtiyaç sahibine her ay 950 lira ödenecek. 1372,30 üzeri ve 2.835,60 liradan az kazancı olan kişiler ise aylık 850 lira destek tutarından faydalanabilecek.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.