Borç yapılandırma paketi için tarih belli oldu

Devlete borcu olan yurttaşları rahatlatacak borç yapılandırma paketi geliyor. Tüm devlet borçları için kapsamlı bir paket olacağı söyleniyor. Şimdilik borç yapılandırma paketi ile ilgili bilinen şey, 31 Aralık 2022 tarihine...

Yayınlanma:
Borç yapılandırma paketi için tarih belli oldu

Devlete borcu olan yurttaşları rahatlatacak borç yapılandırma paketi geliyor. Tüm devlet borçları için kapsamlı bir paket olacağı söyleniyor. Şimdilik borç yapılandırma paketi ile ilgili bilinen şey, 31 Aralık 2022 tarihine kadar oluşan borçları kapsaması.

Birkaç ay önce elektrik ya da doğalgaz gibi çeşitli faturaları ödeyemeyip 2 bin liraya kadar olan borçlu olan yurttaşların borçlarının silineceği söylenmişti. Bugün ise yeni bir borç yapılandırma paketi hayata geçiyor. Söz konusu paket, önümüzdeki hafta başında düzenlenmesi beklenen kabine toplantısında değerlendirmeye alınacak. Pakete ilişkin bir sonuca varılırsa kabine sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama yapması merakla bekleniyor.

31 Aralık 2022 tarihine kadar devlete olan tüm borçlar; örneğin, vergi, sigorta primi gibi borçların adli ve idari cezaları için bir yurttaşlara yapılandırma imkanı tanınacak. Paket içerisinde belediyelere olan borçlar, elektrik, su ve öğrenim kredisi borçları da yer alarak yapılandırma kapsamında olacak.

Borç yapılandırma paketi taksitli ödeme imkanı tanıyacak

Diğer yapılandırmalarda olduğu gibi bu yapılandırma paketinde de peşin ve taksitli ödeme gibi seçenek sunulacak. Yüzde 90 oranına kadar borçların silineceği söz konusu olabilir. Hatta bazı yurttaşların belirli tutarın altında olan borçları tamamen silinebilir. 

Söz konusu yapılandırma paketi pazartesi günü gerçekleşecek olan kabine toplantısının konularından biri olacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.