ByLock'taki Hatalar Giderildi-Yeni ByLock Listeler Savcılığa Gönderildi

Terör örgütü FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock kullananlara yönelik devam eden soruşturmada hatalar düzeltildi ve oluşturulan yeni ByLock listeleri ile 18 milyon mesaj Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
ByLock'taki Hatalar Giderildi-Yeni ByLock Listeler Savcılığa Gönderildi

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL kapsamında terör örgütü FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturmalarda, gözaltıların büyük bir kısmı kişilerin terör örgütü FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullananlar arasından oldu. Ancak son günlerde gündemde yer alan haberlerde ByLock listelerinde bazı hataların olduğu ve yetkililerin bu hatalar üzerinde çalışma yürüttükleri ileri sürüldü.

Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın kaleme aldığı habere göre hatalı olduğu belirtilen ByLock listelerindeki hataların düzeltildiği ve mesaj içeriklerinin Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderildiği belirtildi.

Darbe girişimi sonrasında büyük bir titizlikle yürütülen araştırmada Milli İstihbarat Teşkilatı, ByLock üzerindeki çalışmaların büyük bir kısmını tamamladı Litvanya'da bulunan server'dan alınan bilgiler neticesinde listeler yeniden düzenlendi ve daha önce terör ve istihbarat şube müdürlüklerine gönderilen ByLock ve ByLoc2 listeleri birleştirildi. Litvanya'dan alınan bilgiler ile birlikte bu listeler birleştirildi ve güncellemesi yapıldı. Öte yandan MİT, bu listelerde hatanın olmaması için büyük bir titizlik ile çalışmaları yürüttü.

Çalışamalar Tamamlandı

Ortak Wi-Fi üzerinden yaşanan ByLock indirme sıkıntıları da hazırlanan bu listelerde düzeltildi. Çalışmalar tamamlandıktan sonra MİT, Türkiye'de ByLock kullandığı tespit edilen 122 bin ismin bulunduğu listeyi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Hazırlanan listeler illerde bulunan KOM'lara da gönderildi. Bu listelere bakarak KOM ekipleri, yaptıkları sorgulamalarda telefonun öncelikli olarak kim tarafından kullanıldığına baktı.  Öte yandan yapılan incelemelerde önceki listelerde yer almayan bazı ByLock kullanıcıları da ortaya çıktı.

Mesaj İçerikleri Çözülmek Üzere Başsavcılıklara Gönderildi

Hazırlanan listelerde bulunan ByLock kullanıcılarının toplamda 18 milyon mesaj içeriği ise çözülmek üzere listeler ile birlikte Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderildi.

5haber.com  |  Ankara

Neşet Dişkaya/Habertürk

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.