Devlet Personel Başkanlığından Engelliler Haftası Mesajı

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden Engelliler Haftası kutlama mesajı yayımlandı. İşte yayımlanan o mesaj.

Yayınlanma:
Devlet Personel Başkanlığından Engelliler Haftası Mesajı

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinden bir son açıklama yapıldı ve engelliler haftası ile ilgili bir mesaj yayınlandı.

DPB tarafından yayımlanan Engelliler Haftası mesajında şu ifadelere yer verildi:

"Anayasamızda yer verilen “Sosyal bir hukuk Devleti” olabilmenin gereği olarak Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın, müreffeh bir şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri, sosyal ve ekonomik hayata katılmalarını sağlayarak toplum içerisinde daha çok bulunmaları, eğitim haklarını kullanabilmeleri, istihdama katılarak üreten ve ülkesine katma değer yaratan bir insan olabilmeleri için çok önemli adımları hayata geçirmektedir. Bu projeler neticesinde, engelli vatandaşlarımız spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına kadar her alanda kendilerini ispatlamış ulusal ve uluslar arası platformda bir çok başarılara imza atmışlardır.

Engellilerin kamu kurumlarında memur statüsünde istihdam edilmelerinin takip ve denetiminden sorumlu bir Kurum olan Başkanlığımız da kamu kurumlarında daha iyi şartlarda ve daha fazla engelli memur istihdam edilmesi için gerek vatandaşlarımızdan gerekse engelli sivil toplum kuruluşları tarafından gelen talepler doğrultusunda kamu kurumlarıyla işbirliği içerisinde engelli memur istihdamına yönelik projeler geliştirmiş ve geliştirmeye de devam etmektedir.

Bu duygu ve düşünceler ile her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu bilinciyle, tüm engelli vatandaşlarımızın 10-16 Mayıs Engelliler haftasını kutlar, aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür geçirmelerini dileriz."

Bizde 5haber.com ekibi olarak engelli vatandaşlarımızın haftasını kutlar aileleri ve sevdikleriyle mutlu günler geçirmelerini dileriz.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.