EYT’de Büyük Kumpas! 500 TL İle 5 Bin TL Arası Paranızın Üstüne Yatmaya Çalışıyorlar

Bu mutlu haber sonrası emekli olmak isteyen birçok vatandaş SGK önlerinde uzun kuyruklar oluşturmaya başladı.  İşlemlerini bir an önce başlatmak isteyen vatandaşlar, harekete geçerken bu kez de karşılarına “danışmanlık”...

Yayınlanma:
EYT’de Büyük Kumpas! 500 TL İle 5 Bin TL Arası Paranızın Üstüne Yatmaya Çalışıyorlar

Bu mutlu haber sonrası emekli olmak isteyen birçok vatandaş SGK önlerinde uzun kuyruklar oluşturmaya başladı.  İşlemlerini bir an önce başlatmak isteyen vatandaşlar, harekete geçerken bu kez de karşılarına “danışmanlık” adı altında birçok dolandırıcı engeli çıktı.

500 İle 5000 Bin TL Arasında Ücret İsteniyor!

SGK uzmanı gibi kendini tanıtan  dolandırıcıların hedefinde bütün EYT’liler olduğu gibi EYT’yi çok kısa bir süre ile kaybedenler vatandaşlarımız da var. Özellikle EYT’yi hak edemeyenler daha önce yapılan hesaplamalarda bir hata ya da bir eksiklik olduğunu düşünerek yeniden hesaplamalar yapılmasını talep ediyor. Yaşanan bu durumlar da dolandırıcıların işini oldukça kolaylaştırıyor. Tabi ki bu hizmetler para karşılığında veriliyor. İnternette yayınlanan ilanların fiyat tekliflerinde 500 lira ile 5 bin lira arasında değişen ücretler mevcut. Vatandaşın kendisinin yapması gereken işlemlere para isteniyor. Bazı sorulan soruları cevaplamak için bile 600 lira civarında ücret talep ediyorlar. Ve yazılı olarak yanıt verileceği için önce hesaba belli bir miktar para aktarmanız gerekiyor. İşte tam da bu noktada Tüketici Dernekleri vatandaşları uyarıyor.

Tüm Sorularınız İçin SGK Yeterli!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu da dolandırıcılık konusu ile ilgili yaptığı açıklamasında çok önemli uyarılarda bulundu. Ağaoğlu açıklamasında “Dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar edilmemeli. Merak edilen sorular için Sosyal Güvenlik Kurumu 7/24 aranabilir. SGK konusunda uzmanım diyen herkes bu işin uzmanı değil. Ancak danışmanlık hizmeti veren uzman kişilerin de olduğunu ama dolandırıcıların fazlalığından dolayı tüketicinin, uzman kişilere ulaşırken çok dikkatli olması gerektiğini söyledi. Bunun dışında SGK’nın birimlerine bizzat giderek başvurmak suretiyle de gerekli desteği alabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Fırsatçılara Paranızı Kaptırmayın!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin’e göre, yeni bir düzenlemeyle birlikte o konunun dolandırıcısı da anında çıkıyor. Şahin, bu işlemlerin gizli yapılamadığını vurguluyor. Şahin, “Fırsatçılar, emeklilik endişesi taşıyan kişilere umut satarak paralarını alıyor. Vatandaş, herhangi bir engele takılmamak için bu kişilere düşünmeden para gönderebiliyor. Bu konuda acilen bir kamu spotu hazırlanmalı ”ifadelerini kullandı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.