Fındık Üreticilerine Müjde: Lisanslı Depoculuk Çalışması Başladı

Fındık üreticilerini sevindiren haber Ordu Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu'dan geldi. Akarsu yaptığı açıklamasında lisanslı depoculuk ile ilgili devletin çalışma yürüttüğüne belirterek, bu çalışma ile fındık fiyatlarında istikrarın yakalanacağını söyledi. İşte o açıklama ve detaylar.

Yayınlanma:
Fındık Üreticilerine Müjde: Lisanslı Depoculuk Çalışması Başladı

Ordu Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, fındık üreticilerinin yıllardır beklenen lisanslı depoculukla ilgili çalışmanın devlet tarafından yürütüldüğünü ve bu çalışmanın gerçekleşmesiyle, istikrarlı bir fiyat oluşacağını söyledi.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, hükümet tarafından fındıkta lisanslı depoculuk için çalışma yürütüldüğünü hatırlattı. Fındıkta emanetçilik sisteminin lisanslı depoculukla ortadan kalkacağını, böylece stok sorununun da ortadan kalkmış olacağını vurgulayan Selami Akarsu, “Burada Ordu’da milletvekillerimizin, Ziraat Odası Başkanlarımızın katılımıyla bir toplantı yaptık. Bakanlarımız ile görüştük. Cumhurbaşkanımız ile tekrar bu konuyu görüşeceğiz. Vekillerimiz, Bakanlarımız bu işin üzerinde duruyorlar. Bunu bu samimiyeti birebir gördük. Biz bu işten umutluyuz. Üreticilerimiz şu anki noktadan memnun olmabilirler, umutsuz olmasınlar. Fındık dosyası hükümetin en yetkili bakanlarının elinde, herkes notlarını aldı, üreticilerimiz rahat olsun. Üretici olarak fındığımızın bakımını iyi yapmalıyız. Özellikle belirtmek istiyorum. Emanete fındık vermesinler, bu işin asıl en büyük düşmanı bu olduğunu da unutmayalım. Yeni sezona en iyi şekilde hazırlanmalıyız” dedi.

Başbakan Yardımcılarına Rapor Verildi

Daha önce Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a fındıkla ilgili sorunları içeren bir rapor sunduklarını, aynı rapordan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’ye de verdiklerini ifade eden Akarsu şunları söyledi:

“Şu anki tablo iyi bir tablo değil. Sayın Bakanımıza bu konuyu ilettik. Bunu özellikle belirttim. Bu süreçte ‘Fiyatlar daha da aşağıya doğru indiği takdirde müdahale edeceğiz’ dedi, net bir şekilde söyledi. İnşallah takip edeceğiz, üreticilerimiz bu konuda rahatlayacak. Sayın Bakanımıza, serbest piyasa kurulduğunda işleyişin güzel olduğunu, fiyatların belli bir rakamın altına hiç düşmediğini, şu anki süreçte, ihracatın tekele dönüşmesi sonucu serbest piyasanın işlemediğini, fındığın ihracatının İtalyan bir firmanın eline geçtiğini söyledik. Kendilerine bir dosya hazırlayıp sunduk. Daha önce de Numan Kurtulmuş bakanımıza da bir dosya sunmuştuk. Süreci gerçekten iyi takip ediyoruz. Üreticimizin ağzıyla diliyle o şekliyle anlattık bunu.”

Ordu’da serbest piyasada ise fındık fiyatı 9.75 TL’den işlem görüyor.

5haber.com  |  Ordu

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.