General Motors İnanılmaz Bir Hamleyle Geliyor! Artık Gece Araba Kullanmak Problem Olmayacak!

Otomobil sektörünün tanınmış markalarından General Motors, konforu ve sürüşü iyileştirecek bir teknoloji için patent aldı. Teknoloji, otomobil ön camlarını akıllı hale getiriyor ve son zamanlarda ABD Patent ve Ticari Marka...

Yayınlanma:
General Motors İnanılmaz Bir Hamleyle Geliyor! Artık Gece Araba Kullanmak Problem Olmayacak!

Otomobil sektörünün tanınmış markalarından General Motors, konforu ve sürüşü iyileştirecek bir teknoloji için patent aldı. Teknoloji, otomobil ön camlarını akıllı hale getiriyor ve son zamanlarda ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) veritabanında görünmeye başladı.

Yolculuklarda En Zorlu Yön Genellikle Görüş Oluyor

Zaten bilindiği üzere yolculuğun en zorlu yönlerinden biri görüş olarak karşımıza çıkmaktadır. Yaklaşan bir aracın uzun farları açıldığında veya güneşe doğru sürerken görüş ciddi şekilde azalır. General Motors'un geçtiğimiz günlerde aldığı bu yeni patent, ön camı otomatik olarak karartan artırılmış gerçeklik teknolojisine sahip. Bu sayede sürücü her zaman optimum görüntüleme fırsatına sahip olacaktır.

Karartılacak Tek Yer Işığın Geldiği Yer Olacak

General Motors'un yeni teknolojisi, araca takılı bir dizi sensör aracılığıyla çalışır. Bu sensörler ışının yönünü belirler ve karartmayı buna göre ayarlar. En iyi sürüş deneyimi, camı tamamen karartmadan bu şekilde sunulabilir. General Motors'un patentli teknolojisinin gerçek mallarda ne zaman kullanılacağı bir sır olarak kalıyor. Ancak böyle bir cihaz, kazaların olmasını engelleyecek kadar faydalı olabilir. Bu nedenle, birkaç yıl içinde akıllı ön camların yaygın olarak bulunacağı düşünülebilir.

General Motors Elektrikli Pickup Geliştiriyor

General Motors, Chevrolet S10 Z71 adını verdiği bir kompakt pickup'ın üretimini gerçekleştiriyor. Pickup modelin fiyatı diğer pickup modellerine göre uygun olsa da araç ABD'de satılmıyor. Gelen bilgilere göre General Motors, Michigan'daki tasarım stüdyosunda S10 Z71 gibi tamamen elektrikli bir pickup modeli tasarladı. Henüz aracın üretimi onaylanmasa da onaylanması durumunda seri üretim versiyonunun fiyatları 30 bin doların altında olacak. Şu anda aracın mevcut bir platform üzerine mi yoksa özel bir platform üzerine mi inşa edileceği henüz kesinleşmiş değil.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.