Hatay ve Mersin’de Tsunami Paniği Devam Ediyor! Tsunami Olur Mu, Tsunami Neden Olur?

Türkiye gündeminde yer edinen konulardan biri de yaşanan deprem sonrasında doğabilecek Tsunami alarmı. Hatay ve Mersin’de Tsunami olur mu? uzmanlar bunu konuşuyor..

Yayınlanma:
Hatay ve Mersin’de Tsunami Paniği Devam Ediyor! Tsunami Olur Mu, Tsunami Neden Olur?

Türkiye’deki peş peşe gelen depremler Tsunami tehlikesinin yaşanma ihtimalini de ortaya çıkardı. Özellikle Hatay bölgesinde yaşanan ikinci bir deprem vakasından sonra Hatay ve Mersin’de Tsunami çanları çalmaya başladı. Tehlikelerin her geçen gün daha da fazla büyümeye devam etmiş olduğu ülkemizde ne yazık ki hiç istemediğimiz olayları da yaşamaya devam ediyoruz. Haliyle bu durum günden güne daha da kötü bir bilançoyla karşı karşıya kalmamıza neden oluyor.

Ülke olarak ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız desek yeridir. Bir yandan bitmeyen artçı depremlerin yanı sıra bir yandan da Tsunami korkusu sarmış durumda. Özellikle şu günlerde uzmanlar tarafından en çok konuşulan konulardan biri de Tsunami olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığımızdır. Peki bu bölgelerde Tsunami yaşanır mı? Tsunami nasıl meydana gelir? işte detaylar.

Hatay’da Tsunami Tehlikesi Yaşanır Mı?

Gündemi ele alan konulardan biri de Hatay’da Tsunami tehlikesi yaşanma durumu. Ülkemize 6 Şubat günü büyük bir vurgun yapan büyük deprem sonrasınd, 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde yeni bir sarsıntıyla daha karşı karşıya kalındı. Haliyle yaşanan peş peşe sarsıntı durumlarından sonra Hatay ve Mersin illerinde Tsunami ile ilgili olarak ciddi uyarılar yapılmaya başlandı. Uzmanlar Tsunami ile ilgili konulara ağırlık verirken, denizinde 50 CM yükselme durumunun söz konusu olabileceğini söyledi. Bu sebepten dolayıdır ki sahil ve deniz kıyısına yakın yerlerde olanların uzaklaşması konusunda uyarılar yapıldı.

AFAD Tsunami İle İlgili Açıklama Yaptı!

Gündemi ele alan Tsunami konularına AFAD tarafından açıklık getirildi. AFAD, su yükselmesi ile ilgili uyarıların ilk iki saat için yapıldığını belirtti. Hatay ve Mersin ilinde Tsunami ile ilgili herhangi bir risk durumunun olmadığını söyledi. Tedbir amaçlı şekilde uyarılar yapılan deniz seviyesinin yükselmesine karşılık yetkili kurum risk olmadığını ifade etti. Tsunami zemin kayması ve tektonik olaylar sonucunda meydana gelen tehlikelerden biri olurken görünürde böyle bir tehlikenin söz konusu olmadığı açıklandı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.