HDP'li Vekilden AK Partili Adnan Boynukara'ya TBMM'de küfür

TBMM'nin bugünkü oturumunda AK Partili ve HDP'li vekiller arasında sataşma çıktı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
HDP'li Vekilden AK Partili Adnan Boynukara'ya TBMM'de küfür

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda, HDP"nin, Diyarbakır İstasyon Mahallesi'nde meydana gelen patlamanın araştırılmasına ilişkin önergenin bugün görüşülmesi önerisi ele alındı. Görüşmelerin devam ettiği sırada AK Partili Vekiller ile HDP'li vekiller arasında sataşma çıktı.

Daha sonra AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara HDP'nin grup önerisi üzerinde söz aldı.

Konuşmasında söz konusu patlamayla ilgili yargı süreçlerinin devam ettiğini hatırlatan Boynukara, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun DEAŞ'a ilişkin "öfkeli çocuklar" ifadesini kullanmadığını, doğrusunu öğrenmek isteyenlerin Davutoğlu'nun açıklamasını bir kez daha okumasını gerektiğini belirtti.

Boynukara'nın bu sözleri üzerine, HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, Boynukara'ya, "İddia eden sizsiniz. Ne söylediğini de siz söyleyin" dedi. Boynukara ise Kürkcü'ye dönerek, "Beyefendi susar mısınız" ifadesini kullandı. Kürkcü'nün, "Susmuyorum. Susmazsam ne yaparsınız?" şeklindeki sözlerine Boynukara, "O zaman samanlığa gidin." karşılığını verdi. Kürkçü ise "S.ktr" ifadelerini kullandı. Bu ifadeler üzerine, Boynukara, Kürkcü'nün üzerine yürüdü. Diğer milletvekillerinin araya girmesi üzerine kavga önlendi.

Ahmet Aydın Birleşime Ara Verdi

Ancak ara sırasında da Boynukara, AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ve AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın Kürkcü'ye yönelik tepkileri sürdü. HDP sıralarına yürüyen Boynukara, Yaşar ve Aslan'ı diğer milletvekilleri araya girerek engelledi.

Sözlü sataşmaların birleşime verilen arada da bir süre daha devam etti.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.