İngiliz Anket Şirketi Referandum Anket Sonucunu Açıkladı: Evet Oyu Açık Ara Önde

Anayasa değişikliği için gidilecek olan referandum öncesi anketlere hız kazandırıldı. İşte İngiliz anket şirketi tarafından yapılan son referandum anketi.

Yayınlanma:
İngiliz Anket Şirketi Referandum Anket Sonucunu Açıkladı: Evet Oyu Açık Ara Önde

Referandum halk oylaması öncesinde anketler devam ederken anekt şirketleri, referanduma kısa bir süre kala çalışmalarını hızlandırdı.

Yapılan son anketlerde çelişkili sonuçlar çıkarken, İngiliz anket şirketinden bir son dakika açıklaması geldi. İngiliz anket şirketi Qriously tarafından yapılan açıklamada anayasa değişikliği için gidilecek olan referandum sonucu tahmini yayınlandı. Yapılan açıklamada anket şirketinin 28- 30 Mart tarihleri arasında akıllı telefon uygulaması üzerinden, 3 bin 418 yetişkin kişi üzerinden bir anket yapıldı ve yapılan anket sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

İngiliz anket şirketi tarafından yapılan ankete göre evet oyu açık ara önde görünüyor. Buna göre referandumda evet oyu kullanacakların oranı yüzde 61.4 seviyesinde iken, hayır oranı yüzde 38.6 seviyesinde kaldı. İngiliz anket şirketi Qriously tarafından yapılan açıklamanın devamında ise evet oylarının rahat bir şekilde önde olduğu ve referandumda evet sonucunun çıkması beklendiği belirtildi.

Yapılan açıklamanın devamında İstanbul'da evet oylarının belirgin bir şekilde önde olduğu belirtilirken bu oran yüzde 60 evet olarak ön plana çıkıyor.

Anketin bir diğer detayında ise kararsız oyu vereceğini söyleyenlerin evet oyu vermeye daha yakın oldukları belirtildi.

MHP'lilerin Yüzde 87'i Evet Diyor

Ankette MHP'nin yüzde 87'sinin AK Partiyi desteklediği görülüyor. Kararsızlarla birlikte belki bu sayı eşit bölünmüş bir hale bürünebilir. Ankette gençler ve orta yaşlıların evet oyundaki çoklukları gözüküyor. En çok evet verilen yaş aralığı 35-44.

Anayasa değişikliği maddelerine ulaşmak için TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.