İŞİD ve Müslümanlık

Yönetmen Serdal Altun, İŞİD ve Müslümanlık konusuna değinerek tarihten örnekler verdi. Gerçek Müslümanlık bu mu?"Irzımızdır çiğnenen, evladımızdır doğranan...Hey sıkılmaz, ağlamazsan, bari gülmekten utan!..."Mehmet...

Yayınlanma:
İŞİD ve Müslümanlık

Yönetmen Serdal Altun, İŞİD ve Müslümanlık konusuna değinerek tarihten örnekler verdi. Gerçek Müslümanlık bu mu?

"Irzımızdır çiğnenen, evladımızdır doğranan...

Hey sıkılmaz, ağlamazsan, bari gülmekten utan!..."

Mehmet Akif Ersoy

Günümüzde yaşanan "Şii-Sünni" savaşından bahsetmeden önce 15. yüzyılda Yaşanan Husit Savaşlarına değinmek istiyorum.

Husit "Mezhep" savaşları, ismini yakılarak öldürülen Hristiyan Reformcu Jan Hus'tan alıyor. Hus öldürüldükten sonra Çek halkı durumu kabullenemez. Almanlara karşı oluşan bu öfke Husitler Savaşlarını başlatır. Savaş Sırasında Hus yanlıları kendi aralarında bölünürler. Oluşan her iki gurupta aslında aynı kitabı baz alıyorlar ve aykırı olan düşüncelerin Hristiyanlıktan temizlenmesi amacını taşıyorlardı ama 1431 de toplanan "Basen Konsuli" ılımlı gurubu yanına çekerek radikalleri katletti. Şimdi Üstadın; “Geçmişten adam hisse kaparmış.

Ne masal şey!

Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi?

‘Tarih’i ‘tekerrür’ diye tarif ediyorlar;

Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?”

sözünü daha derin anlayabiliriz.

Evet 15. yüzyılda Hristiyanlar arasında oluşan mezhep ayrılığı bir katliamı beraberinde getirdi. Peki İslamiyet'in 15. yüzyılda doğması ile bu katliamın aynı zaman diliminde olması ne kadar tesadüftür?

Asıl enteresan olan karanlık örgüt "IŞİD" hangi mezhep taraftarı olduğunun belli olmaması. Onlara göre kendilerinden başka Müslüman yok! Ne kadar Sünnici görünmeye çalışsalar da Sünni olan Türkiye'yi Kafir ilan etmeleri "Selefiye" bir örgüt olduklarının kanıtı. Selefiye Mutezile Mezhebinin karşıtıdır. Mutezile Mezhebi için akıl önceliklidir aklin ile naklin çeliştiği durumlarda akıl kullanılarak çözüme gidilir. Ama "IŞİD" örgütü göründüğü üzere nakil ile hareket etmekte manasını tam anlamıyla açıklayamadıkları Kuran Ayetlerini olduğu gibi kabul edip ona göre hareket etmektedirler zira onlara göre Ayetlerin manasını Allah'tan başka kimse bilemez. Peki (SÖZDE) Kuran ve sünnete tabi olan bu rezil örgüt Hazreti Muhammed (s.a.s) "İki Müslüman birbirine kılıç çektiği zaman, öldüren de, ölen de cehennemdedir". sözünü ne şekilde anladılar?

"Kişi, 'Müslüman'ım' diyorsa, O'na bakanlar; 'Bu ne güzel insan' demeliler." diyor Ömer Lütfi Mete peki insan demeye bile dilimin varmadığı bu caniler Müslümanlığın neresinde? Cenab-ı Hak Buyuruyor ki "Derken, onların içindeki zalimler, sözü kendilerine söylenenden başka şekle soktular. Biz de haktan ayrılmaları sebebiyle o zalimlere gökten bir azap indirdik. Bakara/59" Ayetine nail olmaları yakındır.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.