Liderlik Koltuğuna Oturdu! İşte Avrupa’da En Çok Satılan Araçlar

Geçtiğimiz sene hangi araçların çok sattığı merak edilen bir konu. Avrupa’da 2022 yılında en çok satış yapan marka ve modelleri belli oldu! Peki bunlar neler? bir bakalım..

Yayınlanma:
Liderlik Koltuğuna Oturdu! İşte Avrupa’da En Çok Satılan Araçlar

Avrupa’da en çok hangi araçlar liderlik koltuğuna oturduğuna dair araştırma yapıldığında zirvenin yeni sahibinin değiştiği fark ediliyor. Avrupa’da son dönemde en çok satan araçlara göz atıldığında daha çok sportif tasarıma sahip olanların öne çıktığını söylemek mümkün. Kullanıcılar rahatlığı olduğu kadar şık tasarımlarıyla da memnun edecek araçları kullanmak istiyor. Bu nedenle geçtiğimiz sene Avrupa’nın en çok satılan araç listeleri belli oldu. Listede öne çıkan marka ve modeller şaşırtıcı!

Avrupa’nın En Popüler Araçları Ne Oldu? Hangisi Daha Çok Sattı?

Araç sektöründe en çok satış yapma başarısı hangi marka ve modele ait olduğu araştırılan konuların başında yer alıyor. Avrupa’da yüksek satış gerçekleştirerek öne çıkmayı başarmış olan markaların hangisi olduğuna baktığımız zaman Wolkswagen Golf’ün satış yaptığı rakamın 215 bin adet olduğunu söylemek mümkün. Son derece önemli diyebileceğimiz bir rakamla zirvede yerini almayı başaran Wolkswagen Golf’un son yıllarda zirveyi bırakmayan özelliği geçtiğimiz sene itibariyle de noktalanmış oldu. Çünkü Avrupa’da en çok satılan araçta bu sefer bir değişikliğe uğrayarak Peugeot öne çıktı.

Avrupa’da En Çok Satış Yapan Araçların Listesi

Araç piyasasındaki rağbet durumu her sene farklılık gösterebiliyor. Öyle ki sektörde bilindik popüler markalarının haricinde başka modellerinde öne çıkma gibi özellikleri olabilir. Bu nedenle araç tutkunları tarafından sürekli takip yapılmaya devam ediliyor. Onlar nelerdir diye baktığımız zaman Avrupa’da en çok satış yapılan araç listesi şöyledir;

  • Birinci sırada Wolswagen’i geride bırakan Peugeot oldu
  • İkinci sırada son zamanların iddialı tasarımı olmayı başaran Dacio Sandero yer aldı
  • Üçüncü sırada Wolswagen Tr-roc oldu
  • Avrupa’da satış sayısı olarak listenin dördüncüsü olmayı başaran Fiat 500 oldu
  • Listenin beşinci sırasında Vw Golf yer aldı

Avrupa’da en çok satış rekoru kıran ilk beş listesi içerisinde yer alırken, listede de değişiklik göze çarptı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.