OHAL Komisyonunda Hangi Şikayetler Alınacak? OHAL Komisyonu Ne Zaman Toplanacak?

Uzun süredir kurulması beklenen OHAL komisyonu halen kurulmadı. Peki OHAL komisyonu ne zaman kurulacak? OHAL komisyonunda hangi şikayetler alınacak? İşte OHAL komisyonu ile ilgili detaylar.

Yayınlanma:
OHAL Komisyonunda Hangi Şikayetler Alınacak? OHAL Komisyonu Ne Zaman Toplanacak?

Darbe girişimi sonrasında başlatılan OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile binlerce kamu personeli mesleklerinden ihraç edildi. Binlercesi da açığa alındı ve haklarında verilecek kararları beklemeye başladı. Peki OHAL kapsamında kurulacak denilen OHAL komisyonu ne zaman kurulacak? OHAL komisyonu çalışmalarına ne zaman başlayacak? İşte detaylar.

Ocak ayında yayımlanan 685 nolu Kanun Hükmünde Kararname ile OHAL kapsamında bir komisyon kurulması kararı alındı. Kurulacak olan OHAL komisyonu, 21 Temmuz sonrasında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kamudan ihraç edilenler, açığa alınanlar ve haklarında işlem yapılanların başvurularını kabul edilecek.

Başvuruları alacak olan bu kurul, başvuruda bulunan kişiler ile ilgili işlemleri yapacak ve kişinin suçsuzluğunu araştıracak. Bu kapsamda yapılacak olan çalışmalar OHAL kapsamına alınacak ve OHAL kapsamında yapılan işlemlerle ilgili şikayetler incelemeye alınacak.

İlk olarak OHAL komisyonu, kamudan ihraç edilen ve görevlerinden alınan personellerin şikayetlerini değerlendirecek.

Öte yandan OHAL komisyonu 15 Temmuz sonrasında öğrencilikle ilişiği kesilenlerin de şikayetlerini kabul edecek. Diğer taraftan kapatılan dernek, vakıf, sendika, kuruluş, özel hastaneler, özel okullar, üniversiteler, radyo ve televizyon kuruluşları, gazeteler ve yayınevleri ile ilgili şikayetler de alınacak. Son olarak da rütbeleri sökülen emekli personellerin şikayetleri alınacak.

Komisyon Ne Zaman Kurulacak?

Referandumdan sonra tekrar uzatılan OHAL, tekrar uzatılmaması durumunda 18 Haziran tarihinde sona erecek. Bu nedenle OHAL komisyonunun çalışmalarını daha çabuk yapması adına komisyonun kısa süre içinde kurulması gerekmektedir.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.