Referandum Anketlerinde Çelişkili Sonuçlar (En Son Referandum Anketi)

Anayasa değişikliği için gidilecek olan referandum öncesinde kamuoyu araştırması yapan anket şirketlerinin sonuçları açıklandı. İşte yapılan son referandum anketi sonuçları.

Yayınlanma:
Referandum Anketlerinde Çelişkili Sonuçlar (En Son Referandum Anketi)

Anayasa değişikliği için gidilecek olan referanduma kısa bir süre kala binlerce vatandaşın internet üzerine en çok araştırdığı kelimelerden biri referandum anketi sonuçları oldu. Peki en son referandum anketleri neler? Referandum öncesi yapılan son anketlerde evet mi önde yoksa hayır mı önde? Anayasa değişikliği için gidilecek olan referandumda evet diyenlerin oranı en son anketlerde yüzde kaç? Referandumda hayır diyeceklerin oranı yüzde kaç? İşte referandum öncesi harekete geçen anket şirketlerinin yaptığı anketlerde referandum halk oylamasının beklenen sonuçları.

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Abdulkadir Selvi'nin kaleme aldığı yazıya göre AK Parti'ye ulaşan referandum anketinde evet oranının önde olduğu belirtildi.  Selvi kaleme aldığı yazıda referandum anketi ile ilgili, "Evet oylarında ibrenin ilk kez % 55 ve üzerini göstermeye başladığının altını çizmek isterim. AK Parti Genel Merkezi tarafından yaptırılan anketle ilgili izin alamadığım için hangi tarihler arasında, kaç kişi üzerinde ve hangi yöntemle yapıldığına ilişkin bilgileri paylaşamıyorum." ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ Yüzde 58'in Üzerinde Hayır Çıkacak Diyor

MHP'den ihraç edilen Ümit Özdağ, ‘’Bizim ayın 17’sinde devlet ve millet olarak bir anayasamız olmayabilir. Bir kişinin iradesi bütün milli iradenin yerine geçecek şekilde siyasal ve toplumsal yaşamımız şekillenir. Tabi böyle bir süreci Türkiye gibi uzun bir demokratik geçmişe sahip ülkelere dayatmak ve uzun süreli ayakta tutmakta mümkün değildir. Allah'a şükürler olsun ki, Türk milleti bu gerçeği kavradı. Bundan dolayı çok net bir hayır çoğunluğu görüyoruz. Şu anda yüzde 58 üzerinde gümbür gümbür gelen bir hayır var. İktidar da bunun paniği içerisinde’’ ifadelerini kullandı.

Anketlerde çarpıcı ve çıkan çarpıcı ve çelişkili sonuçlar, 16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu öncesi merakları daha da arttırıyor.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ MADDELERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.