Selda Bağcan Kur’an-ı Kerim Yakılmasına büyük tepki gösterdi

İsveç Konsolosluğu önünde Kur’an-ı Kerim yakılmasına bir tepki'de Selda Bağcan'dan geldi..

Yayınlanma:
Selda Bağcan Kur’an-ı Kerim Yakılmasına büyük tepki gösterdi

Danimarkalı aşırı sağcı bir siyasetçinin İstanbul'daki İsveç Başkonsolosluğu önünde Kur'an-ı Kerim yakmasının ardından dünya çapında tepkiler yükselmeye devam ediyor. Olayın ardından dünyanın dört bir yanından tepkiler yükseldi. Özellikle Müslüman dünyasından gelen tepkiler ve kınamalar gündeme otururken, olayın asla kabul edilemez olduğu ifade edildi. Hatta bazı açıklamalarda yapılan eylemin nefret unsuru içerdiği ve İslam dünyasının provoke edilmeye çalışıldığı ifade edildi. İslam dünyasından gelen büyük kınama ve tepkilerin ardından dünyaca ünlü sanatçı Selda Bağcan da olaya ilişkin tepkilerini dile getirdi.

“Hiç İncil yakan veya yırtan bir Müslüman gördünüz mü?”

Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’a açıklamalarda bulunan ünlü sanatçı Selda Bağcan, Kur’an-ı Kerim yakılmasının son derece saygısızca olduğunu belirtti. Ünlü sanatçı “Siz hiç İncil yakan veya yırtan bir Müslüman gördünüz mü?” diyerek yaşanan olayı nefretle bağdaştırdı. Bağcan verdiği demeçte, Kur’an-ı Kerim’in yakılma haberlerini gördüğünde çok üzüldüğünü ve çok da şaşırdığını söyledi.

Ünlü sanatçı Bağcan, kendisini her kesimden insanı seven ve saygı duyan bir insan olarak gördüğünü belirtirken, yaşanan olayın asla affedilemeyeceğini ve izah edilemeyeceğini söyledi. Olayın bir daha yaşanmamasını temenni ettiğini belirten Bağcan, hiçbir Müslümanın İncil'i yakmadığını ya da yırtmadığını ve hiçbir şekilde böyle bir durumla karşı karşıya kalamayacağımızı da ifade etti.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.