Volvo EX30 Elektrikli Kompakt SUV Tanıtım Tarihi Sonunda Açıklandı!

Volvo serisindeki en küçük ve en ucuz elektrikli araç olan EX30, genç müşterileri markaya çekmek için tasarlandı.

Yayınlanma:
Volvo EX30 Elektrikli Kompakt SUV Tanıtım Tarihi Sonunda Açıklandı!

Gelecek yaz halka açık çıkışını yapacak. CEO Jim Rowan'a göre, Volvo Cars tarafından geliştirilen küçük bir elektrikli crossover olan Volvo EX30, 15 Haziran'da görücüye çıkacak. Markanın en küçük elektrikli otomobili olacak Volvo EX30'un 2023 yılı bitmeden satışa çıkması bekleniyor. Fiyat olarak giriş seviyesini düşürecek olan aracın bu nedenle genç alıcıları Volvo'ya çekmesi bekleniyor.

Çok Güvenli Bir Araç Geliyor

Yeni Volvo EX30, özellikleri henüz bilinmemekle birlikte, Geely grubu tarafından geliştirilen modüler SEA platformu üzerine inşa edilecek. Smart #1 sonuç olarak platform ikizi olacaktır. CEO'ya göre, küçük varyant ayrıca yeterli menzile ve iç alana sahip çok güvenli bir araç olacak. Boyutlar açısından Volvo EX30, XC40'ın altında olacak. Model, alıcılara çeşitli pil seçenekleri sunacak ve standart olarak arkadan çekişli olarak gelecek. Menzil ile ilgili olarak, şirket herhangi bir büyük beyanda bulunmaz. Rowan, şarj altyapısı önümüzdeki yıllarda büyüdüğünde, menzilin artık bir sorun olmayacağını düşünüyor.

Volvo EX30, Çin'de üretilecek. Araç, üç aylık taahhütle abonelik temelinde de kullanılabilir; çevrimiçi olarak sunulacaktır. Tasarım tam olarak belli olmasa da EX30 ve EX90'ın görüntüsü aracın boyutu ve profili hakkında genel bir fikir veriyor.

volvo-xc40-recharge-2020.webp

Volvo En Erişilebilir Modelini Hazırlamaya Başlıyor

EX90 ile yeni dönemdeki amiralini lanse eden Volvo cephesindeki yeni öncelik ailenin girişinde konumlanacak kompakt bir crossover. Elektrifikasyon sürecinde ürün gamına yeni isimler ekleyerek yeni kitlelere de erişmek isteyen Volvo, C40 sonrasında kompakt segmente olan ilgisini artırma konusunda kararlı. XC40 Recharge ile başlayan elektrikli rekabete ilk adımda beklenen karşılığı alan İsveçli üretici, kısa süre önce lanse ettiği EX90 ile de yeni dönemdeki amiralini de tüm dünyaya göstermiş oldu. Tasarımın yanında pek çok noktasıyla kendinden sonra gelecekler için referans niteliği taşıyan EX90 sonrasında Volvo’nun giriş seviyesinde hamlesi bekleniyor. XC40 ve C40 gibi modellerin altında konumlanacak olan modelin seri üretimde EX30 adıyla kullanıcılara sunulması planlanıyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.