Yabancı Ekipler Türk Halkının Birlik ve Beraberliğinden Etkilendi!

10 şehrimizde yaşanan deprem felaketi sonrası pek çok ülkeden de destek verilmesi amacıyla ekipler gönderilmişti. Ülkemize gelen ekipler Türk halkının işbirliği ruhu içerisinde olmasından etkilendi.

Yayınlanma:
Yabancı Ekipler Türk Halkının Birlik ve Beraberliğinden Etkilendi!

İşbirliğini ruhunun en güzel şekilde yaşanmaya devam edildiği ülkemizde yabancı ekipler hayran kaldı. Arama ve kurtarma çalışmalarına katılım yapan ekipler, Türk halkının birlik ve beraberlik içerisinde olmasından çok fazla etkilenmiş olduklarını ifade etti. Türk halkının göstermiş olduğu cesaret örneğinin şapka çıkarılacak cinsten olduğuna vurgu yapan yabancı ekipler, Türk halkının birlik içerisinde hareket etmesinden çok fazla etkilenmiş olduklarını söyledi.

Ülkemize Alman, Yunanistan, Kore, Çin, İspanyol ekipler katılım sağlarken, enkaz altında kalan kişilerin çıkartılması konusunda da destek verildi. Yabancı ekipler ülkemize yardım amaçlı geldiklerinde, ekip ruhunun üst düzey olduğunu görmelerinden çok fazla etkilendi.

İspanyol Arama Kurtarma Ekibi: Ekip Ruhu Etkiledi

İspanya’dan da arama ve kurtarma ekipleri ülkemizin yolunu tutarken ekip içerisinde yer alan İspanyol Borja Gonzalez, İnsanların yaşama tutunmak için günlerce bir mücadele içerisinde olduğunu söyledi. Ayrıca enkaz bölgesinde olan kişiler başka yere giderek konaklamak yerine enkazın bir an olsun başından ayrılmadı. Bir yardım gerekir diye günlerce enkaz bölgesinde bulunup, orada uyudular. Görülen bu tablo işbirliği ruhunun ne kadar üst düzey olduğunu gösterdi. Etkilenmemek elde değil dedi.

74 Ülkeden 7 Bin Kurtarma Ekibi Geldi!

Ülkemizde meydana gelen asrın depremi olarak nitelendireceğimiz doğal afet sonrasında, binlerce binanın harap olmasına neden olmuştu. Binlerce bina altında kalan kişilerin kurtarılması amacıyla hem ülkemizdeki hem de farklı ülkelerden gelen arama ve kurtarma ekipleriyle yoğun bir mesai yapıldı. Şimdiye kadar ülkemize depremzedelere yardım etmek amacıyla gelen ekip sayısının 7 bin civarında olduğunu söylemek mümkün. Toplamda 74 ülkeden ülkemizdeki deprem olaylarına yardımcı olmak için ekip yola çıktı. Pek çok farklı kültürlerin bir araya gelerek depremdeki vatandaşları kurtarmak amacıyla yoğun bir mücadelesi başladı. Yabancı ekipler kendi ülkelerine döndüklerinde Türkiye’deki işbirlik ruhunun çok fazla olduğunu ve bundan etkilendiğini söyledi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.