Yargıtay Başkanlığı En Az Lise Mezunu Şoför Alımı İlanı

Yargıtay Başkanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere en az lise mezunu şoför alımı için personel alım ilanı yayımladı. İşte başvuru şartları ve başvuru detayları.

Yayınlanma:
Yargıtay Başkanlığı En Az Lise Mezunu Şoför Alımı İlanı

Yargıtay Başkanlığı tarafından resmi internet sitesinde yayımlanan ilan ile en az lise mezunu sözleşmeli şoför alımı yapılacağı belirtildi.

Yargıtay Başkanlığı resmi sitesinde ve Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitelerinde yayımlanan ilanlarda lisans düzeyinden 5, ön lisans düzeyinden 10 ve ortaöğretim düzeyinden 5 şoför alımı yapılacaktır.

Başvuru Şartları

Yayımlanan personel alımı ilanına başvuruda bulunacak olan adayların devlet memurları kanunun 48' inci maddesinde belirtilen şartları taşıyor olması, askerlik hizmeti ile ilgisinin bulunmaması, askerlik çağına gelmemiş olması ve askerliğini yapmış ya da tecilli olması, başvuruların alınacağı son gün olan 25 Kasım 2016 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olması, Lisans ve önlisans mezunları için 2016-KPSS’ye girmiş olması, ortaöğretim mezunları için 2014- KPSS’ye girmiş olması ve geçerli olan KPSS’den en az 70 puan  ve üstü almış olması, E sınıfı ehliyeti olması şartları aranmaktadır.

Başvuru Şekli ve Tarihi

Yargıtay Başkanlığı sözleşmeli şoför alımına başvuralar 21-25 Kasım tarihleri arasında alınacak olup, başvurular Yargıtayın resmi interternet sitesi üzerinden online olarak yapılacaktır. (Elden veya posta ile başvuru alınmayacaktır.)

Hatırlatma

İlgili ilana başvuruda bulunan adaylardan; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinde yer alan “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler” hükmü gereğince bu maddeye aykırı durumu tespit edilenlerin müracaatı değerlendirmeye alınmayacaktır.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.