15 Nisan Memur Maaşları Bordosu Sorgulama (E-Devlet ile E-Bordro Sorgulama)

15 Nisan günü memurların hesaplarına yatacak olan maaşların bordroları açıklandı. Peki e bordro sorgulama işlemi nasıl yapılır? E bordro ile maaş sorgulama işlemi e devletten yapılır mı? BES kesintileri bu ay uygulanacak mı? Memurların maaşlarından ne kadar kesinti yapılacak? İşte detaylar.

Yayınlanma:
15 Nisan Memur Maaşları Bordosu Sorgulama (E-Devlet ile E-Bordro Sorgulama)

Ayın 15'inin yaklaşması ile birlikte milyonlarca memur, E bordro ile yarın hesaplarına ne kadar maaş yatacağını sorgulamaya başladı. Peki E bordo sorgulaması nasıl yapılır? İnternet üzerinden e bordro sorgulaması nasıl yapılır? Bu ay memurların hesaplarına ne kadar maaş yatacak? Bireysel emeklilik sistemi kapsamına dahil edilen memurların maaşları bu ay ne kadar eksik yatacak? Detaylar ve daha fazlası haberimizin devamında.

1 Ocak tarihinde ilk olarak başlayan BES kesintileri, bin ve üzeri çalışanı olan özel sektör işyerleri üzerinde uygulanmaya başlanmıştı. BES'in ikinci aşaması ise geçtiğimiz 1 Nisan günü torba yasa ile yürürlüğe girdi ve 250 ile bin arası 45 yaş altı memur çalıştıran firmalar bu kapsama alındı. Torba yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte 2.5 milyon memur ve 1.5 milyon özel sektör çalışanı, Bireysel Emeklilik Sistemine dahil edildi.

BES kesintilerinin 15 Nisan günü başlayacağını açıklayan Türkiye Kamu Sen, bu kapsamda yaptığı hesaplamasında yüzde 3'lük bir kesintinin her bir kademe memurda farklı miktarlarla yaşanacağını söyledi. Buna göre 8/3 bir hizmetlinin maaşından 60 lira, 9/1 bir öğretmenin maaşından 62 lira, 8/3 pratisyen bir doktorun maaşından 64 lira, 3/2 bir memurun maaşından 65 lira, 4/3 bir sağlık memuru (ebe-hemşire) maaşından 66 liralık bir kesinti uygulanacak.

E Bordro Sorgulama

Türkiye genelinde milyonlarca memur, 15 Nisan günü yatırılacak maaşları beklerken, maaşların bordroları Maliye Bakanlığı tarafından yayımlandı. E Devlet sisteminde yayımlanan e bordrodan ne kadar maaş yatacağını öğrenebiliyor. E Bordro sorgulamak için TIKLAYIN

Gündem haberleri için tıklayın

5haber.com  |   Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.