2022 Yılında Hangi Akıllı Telefon Üreticileri Kaybetti? Liste Tek Tek Açıklandı

Teknoloji devlerinin yaşamış olduğu kayıpların 2022 yılında rekor kırdığı belirtildi. Birçok akıllı telefon üreticisinin yaşamış olduğu kayıpların boyutu ise dudak uçuklatıyor.

Yayınlanma:
2022 Yılında Hangi Akıllı Telefon Üreticileri Kaybetti? Liste Tek Tek Açıklandı

Pandeminin ardından daralma yaşayan birçok farklı teknoloji şirketinin büyük kayıplar verdiği belirtildi. 2022 yılında en büyük kayıp ise akıllı telefon üreticilerinde gerçekleşti. Birçok farklı firmanın milyarlarca dolarlık kayıplarının söz konusu olduğu belirtildi. Daralmanın yaşandığı 2022 yılında akıllı telefon üretim maaliyetlerinin de yükseliş yaşadığı görüldü. Enflasyonun hızla değer kazandığı dünyada 2022 yılı için birçok akıllı telefon üreticisinin kayıp yaşadığı belirtildi.

Geçtiğimiz yılı zararla kapatan teknoloji devlerinin 2023 yılı beklentileri de yayınlanmaya başladı. Enflasyona bağlı olarak kayıp yaşayan teknoloji devleri için raporlar ise yayınlandı. Buna göre Apple ve Samsung dahil birçok firmanın satışlarını azalttığı ama buna rağmen pazar payını yükselttiği belirtildi. 2021 yılına göre en büyük kayıp Xiaomi firmasında gerçekleşti. Firmanın geçen yıla göre %26,3 gerilediği belirtilirken akıllı telefon sektörü açısından bir rekor kırdığı da görüldü.

yenilenmis-akilli-telefon-satislari-640x360.jpg

Apple’ın Satışları 2022’de Azaldı

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden olan Apple’ın da satışları 2022 yılında azaldı. Daralmadan en az etkilenen Apple’ın satışları %14,9 azalış gösterdi. Sevkiyat problemlerinin de bu alanda etkili olduğunu söyleyen uzmanların önümüzdeki yıl rekor büyüme görülebileceğini de belirttiği görüldü. En büyük akıllı telefon üreticilerinin düşüş yaşadığı 2022 yılının ardından uzmanlar 2023 yılına ilişkin tahminlerini yapmaya başladı. 2023 yılında kayıpların silinmesi açısından önemli bir yıl olacağı belirtilirken enflasyonun da bu alanda belirleyici olacağı açıklandı.

2022 yılını %24,1 pazar payı ile kapatan Apple’ın liderliğini koruduğu görülüyor. Onun hemen arkasında yer alan Samsung ise %19,4’lük pazar payına sahiptir. Son yıllarda hızlıca büyüyen akıllı telefon üreticilerinden Xiaomi ise üçüncü sırada yer aldı. Pazar payı %11 olan firmanın yerini bir önceki yıla göre koruduğu görüldü. Tüm akıllı telefon üreticilerinin ortalama kaybı ise bir önceki yıla göre %18,3 olarak belirlendi. Ortalamadan daha fazla düşüş yaşayan Xiaomi için ayrıca sevkiyat problemi bulunuyordu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.