ABD'de Mortgage Faiz Oranları Düşüş Gösterdi

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranları yüzde 7,29'dan yüzde 7,18'e gerileyerek, başvuruların üç hafta sonra ilk defa artmasına neden oldu.

Yayınlanma:
ABD'de Mortgage Faiz Oranları Düşüş Gösterdi

Mortgage Bankalar Birliği (MBA), 3 Mayıs ile sona eren haftanın mortgage verilerini açıkladı. Yapılan duyuruya göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı yüzde 7,29'dan yüzde 7,18'e indi. Bu düşüş, mortgage başvurularının üç haftalık bir düşüşün ardından ilk kez yüzde 2,6 oranında artmasını sağladı.

Konut satın alma başvuruları bu dönemde yüzde 2, yeniden finansman başvuruları ise yüzde 5 oranında yükseldi. Ayrıca, 15 yıl vadeli mortgage faiz oranları da yüzde 6,74'ten yüzde 6,60'a düştü.

MBA Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Başekonomisti Mike Fratantoni, faiz oranlarındaki düşüşün, yavaşlayan istihdam piyasası ve 2021'den bu yana en yavaş ücret artışı verileri ile Fed'in faiz artırımı yapmayacağı yönündeki beklentilerle ilişkili olduğunu belirtti. Fratantoni ayrıca, mortgage başvurularının son üç hafta içinde ilk defa artış gösterdiğini vurguladı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.