ABD’den Türk Asıllı Şirketlere Bir Yaptırım Uyarısı Geldi

Rusya’ya yönelik birçok yaptırımda bulunan ABD, Türkiye ve Türkiye bankaları için de bazı yaptırımlar yapacağı açıklamasında bulundu. Konu ile ilgili detayları haberimizin devamında ulaşabilirsiniz….

Yayınlanma:
ABD’den Türk Asıllı Şirketlere Bir Yaptırım Uyarısı Geldi

Ukrayna İşgalinden Sonra Yaptırımlar Konusunda Şimdi de Türkiye Var

Wall Street Journal gazetesi geçtiğimiz haftada ABD yönetiminin Türkiye’ye, ABD yapımı Rus yolcu uçaklarına ve Türkiye’de olan havalimanlarından hizmet verilmediğini yazmıştı. RBK’da, Türkiye’nin havalimanlarından olan Havaş'ın, Rus Havayolları’nın ABD yapımı uçaklara hizmet vereceğini bir mektupla bildirmişti.

ABD’ye bağlanan VOA sitesinden Begüm Dönmez Ersöz’ün haberindeyse, ABD’nin yaptırımlarla ilgili en üst düzey yetkilisi olan Hazine Bakanlığı Müsteşarı Brian Nelson, ziyaretinde Türkiye'de Ankara'ya uyarılarda bulundu.

ABD Maliye Bakanlığı'nın Terörizm ve Mali İstihbarat Müsteşarı Türkiye temaslarını tamamladı. Hükümet yetkilileriyle beraber olan Nelson, yaptırım listesindeki Rus kurumlarla iş yapmalarında Türk şirketlerinin ve bankalarının yaptırım riskiyle karşılaşabilecekleri uyarısında bulundu.

Nelson Birleşik Arap Emirlikleri'nin ardından gittiği Türkiye'deki ziyaretini İstanbul’da yaptı. Bu buluşmada yaptırımlar konusundaysa Bankalar Birliğiyle beraberdi. ABD müsteşar görüşmede kara para aklama, terörizmin olumsuz yollara açılacağını bildirdi.

Bakanlığın internet sayfasında bulunan yazı bazında Müsteşar Nelson, yaptırım konusuna dair “G7 pazarına erişimlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilecekleri” uyarısında bulundu.

Hem Teknoloji Transferi Hem Emlak Sektörü Uyarısı

ABD'li yetki sahiplerinin Türk şirketleri ve bankalarını uyarırken aynı zamanda Rus askerlerinin de çift kullanımlı teknolojik cihazlardan daha fazla yararlanmamaları gerektiğini de açıkladı.

Türkiye ve ABD'de yasadışı aktörlerin kötüye kullanılan emlak sektörü olurken, lüks konutlar konusunda bu sektöre bir uyarı yapıldığı belirtildi. Brian Nelson yaptırım listesinde bulunan Rus oligarkların Amerika'da emlak yatırımında bulunması durumunda özel sektörü uyardıklarını belirtti.

Türkiye’nin Rusya ile aralarında olan ithalata değinen müsteşar, ithalatın son günlerdeyse arttığını belirtti.

Sıkı Denetim Çağrısı Geldi

Müsteşar Nelson, “Moskova net olmayan ilişkileri ortaya koymaya çalışıyor. Ancak Rus bankaları da aldatıcı bir ödeme uygulamasına teşvik ediyor” dedi.

Nelson, yaptırım listesindeki bankaların “G7 pazarına erişimlerini kaybetme riskiyle karşılaşabilecekleri” uyarısında bulundu. Rus iş adamlarının açıklamalarındaysa Türkiye’ye sıkı destekler yapacakları ifadeleri vardı.

Rusya'nın uluslararası yaptırımları haricinde Nelson, Türkiye’nin bir merkez olduğunu ve her türlü durumla karşılaşabileceğini belirtti.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.