Beklenen Açıklama Sonunda Geldi! Zamlı Destek Ödemeleri Şubat Ayında Hesaplara Yatıyor!

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için çeşitli sosyal destek ödemeleri sunulmaktadır. Bu kapsamda Ocak ayı itibarıyla hesaplara aktarılacak evde bakım maaş ödemelerinin zamanlaması ve tutarı konusunda çok sayıda çalışma yapılmıştır....

Yayınlanma:
Beklenen Açıklama Sonunda Geldi! Zamlı Destek Ödemeleri Şubat Ayında Hesaplara Yatıyor!

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için çeşitli sosyal destek ödemeleri sunulmaktadır. Bu kapsamda Ocak ayı itibarıyla hesaplara aktarılacak evde bakım maaş ödemelerinin zamanlaması ve tutarı konusunda çok sayıda çalışma yapılmıştır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yardım ödemelerinin hesaplara aktarıldığını sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Derya Yanık'ın açıklamasının ardından evde bakım maaşına zam yapılıp yapılmadığına ilişkin araştırmalar hız kazandı.

2023 Ocak Evde Bakım Maaşı Fırsatı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, evde bakım yardımı Ocak ayı ödemelerinin alıcıların hesaplarına gelmeye başladığını bildirdi. Bakan Yanık, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Ağır engelli ve bakıma muhtaç bireylere destek olmak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 847 milyon TL Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladık. Engelli bireylerimiz için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar oluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Evde Bakım Maaşı Zamlandı Mı?

Önceki aylarda olduğu gibi Ocak ayı evde bakım maaşı ödemesi 3.336 TL olarak gerçekleşti. Asgari ücretin netleşmesi ile memur ve emekli maaşlarına yapılan zamlar ışığında evde bakım çalışanlarına verilecek zamların ise ne zaman olacağı belirsiz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan net bilgiye göre, evde bakım maaşı ödemeleri şubat ayından itibaren sorunsuz bir şekilde zamlı olarak yapılacak. Çünkü memur maaş katsayısına ilişkin yeni bir düzenleme Ocak ayında yürürlüğe girdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, evde bakım yardımından yararlanacak kişi sayısı hakkında da bilgi verdi. Bakan Yanık'ın açıklamasına göre söz konusu destek, aylık ortalama 560.000 bireyin net bir şekilde yararlanmasını sağlıyor.

Kimler Evde Bakım Maaşı Alabiliyor?

Evde bakım maaşı ödemelerinin yapılmasının ardından, bu yardımı kimlerin alabileceği de merak konusu oldu. Evde bakım maaşını ağır engelli raporu olan, hastalığı nedeniyle tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merdiven inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan vatandaşlar alabilir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.