Donald Trump 3.Dünya Savaşı Hakkında Konuştu!

Rusya-Ukrayna savaşının üzerinden 1 yıl geçerken eski ABD başkanı Donald Trump, resmi sitesinde Washington hakkında “Savaş yanlısı olan bir düzen” açıklamalarında bulundu. Donald Trump, “3.Dünya Savaşı hiç bu kadar yakın bir hal almamıştı” ifadelerini kullandı. Trump ayrıca, “Başkan Trump, bitmeyen savaşların peşinde koşan savaş çıkarmak isteyen çığırtkanlarını ve Küreselcileri kovacak” açıklamalarının yer aldığı bir video yayınladı.

Yayınlanma:
Donald Trump 3.Dünya Savaşı Hakkında Konuştu!

“3.Dünya Savaşı hiç bu kadar yaklaşmamıştı” diyen Trump, Derin devlet, Pentagon (Savunma Bakanlığı), ve Dışişleri Bakanlığı’nda görev yapan tüm savaş kışkırtıcısı olanları ve savaşı destekleyen küreselcilerin bu kurumlardan temizlenmesi gerektiğini belirtti.

“Savaş Başlatmayan Tek Başkan!”

Trump kendisi hakkında da, görev süreci boyunca “savaş başlatmamış tek başkan” olduğunu belirtti. Ayrıca Washington’da bulunan bürokratların verilen tavsiyeleri reddederek çatışmalara engel olduklarını belirtti.

Ukrayna’da 2014 yılında yapılan ayaklanmalara kendi döneminde bulunan ABD yetkililerinin destek verdiğini belirten Trump: “ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi Birimler Müsteşarı Victoria Nuland gibi Ukrayna’yı NATO’ya daha yakın hale getirerek yakınlaştırmayı saplantı haline getirmiş olan insanlara sahibiz” ifadelerini kullandı.

Trump, bu insanların Irak’ta olduğu gibi uzun yıllardır çatışma peşinde koştuğunu yine de bunların hiçbirinin Ukrayna’nın bir sene önce işgal edilmesini mazur göstermeyeceğini söyledi. “Ben ABD başkanınız olsaydım bunlar asla olmayacaktı” ifadelerini kullanan Trump, Amerika’nın dış politikasına hakim olan “yozlaşmaya yüz tutmuş küresel bir düzenden” kurtulmak gerektiğini belirtti.

Donald Trump 2024’te yapılacak ABD başkanlık seçimlerinde de aday olacağını ve bu düzeni değiştireceğini belirtti. Trump: “Doğru bir liderlik ile Ukrayna Savaşı’nı 24 saatte bitirebiliriz” cümlelerini kullandı. Ayrıca göreve gelirse ABD çıkarlarını her şeyin üzerinde tutan görevlilere yetki vereceğini duyurdu.

3.Dünya Savaşı hiç bu kadar yaklaşmamıştı” diyen Trump, Derin devlet, Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı’nda görev yapan yetkililerden savaş kışkırtıcısı olanları ve savaşı destekleyen küreselcileri eğer başkan seçilirse bu kurumlardan temizleyeceğini belirtti.

Eski ABD başkanı Donald Trump, Washington hakkında “Savaş yanlısı olan bir düzen” açıklamalarında bulundu. Savaşın her an olabileceğini belirten Donald Trump, “3.Dünya Savaşı hiç bu kadar yakın bir hal almamıştı” ifadelerini kullandı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.