Erdoğan ve Gül'den Tepki

Dün Beyaz Saray'da ABD Başkanı Trump tarafından, İsrail Başbakanı Netanyahu ile birlikte yaptığı yeni Ortadoğu planına tepkiler sürüyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan Senegal dönüşü uçakta gazeteciler ile yaptığı sohbette Yeni...

Yayınlanma:
Erdoğan ve Gül'den Tepki

Dün Beyaz Saray'da ABD Başkanı Trump tarafından, İsrail Başbakanı Netanyahu ile birlikte yaptığı yeni Ortadoğu planına tepkiler sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Senegal dönüşü uçakta gazeteciler ile yaptığı sohbette Yeni Ortadoğu Planı hakkında "Kudüs’ün İsrail’e verilme planı asla kabul edilemez" dedi. Açıklanan plan için "yeni oldu bittiler oluşturma gayreti" ve "barışa, çözüme hizmet etmeyecek" ifadelerini de kullandı.

Bir tepki de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den geldi. Abdullah Gül Twitter üzerinden verdiği mesajda "Dün gece Beyaz Saray’daki çirkin mizanseni izledim. Trump’ın planı Filistin’in en temel egemenlik haklarını, toprak bütünlüğünü, ilgili BM kararlarını ve uluslararası hukuku yok saymaktadır." ifadelerini kullanarak tepki verdi.

Trump Dün yaptığı  Ortadoğu barış planı kapsamında Kudüs’ün, İsrail’in “bölünmez” başkenti olarak kabul edileceğini açıklamıştı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.