Muhasebeciler Bin Kadro Bekliyor (Kamu Kurumları Neden Muhasebeci Almıyor?)

Kamu kurumlar neden muhasebeci almıyor? Ön lisans muhasebe mezunu binlerce vatandaş, ya özel sektörde sömürülüyor ya da mesleği ile alakasız işlerde çalışıyor. Peki muhasebeci alımları ne zaman olacak? Önümüzdeki atama döneminde muhasebecilere kadro ayrılacak mı? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Muhasebeciler Bin Kadro Bekliyor (Kamu Kurumları Neden Muhasebeci Almıyor?)

Muhasebe mezunları sosyal medya üzerinde başlattıkları kampanya ile kendilerine hak ettikleri sayıda kadronun verilmesini istiyor. Bu kapsamda ise yapılan paylaşımlar ile seslerini Maliye Bakanlığına duyurmaya çalışıyorlar.

Bizde 5haber.com ekibi olarak ön lisans muhasebe mezunlarının seslerini yetkililere duyurmak adına bu haberimizi yazdık.

3173 kodlu ön lisans muhasebe mezunları, mağdur edilmeye devam ediliyor. Merkezi atamalarda muhasebe mezunlarına verilen düşük kadrolar nedeniyle atanamayan binlerce muhasebecinin çoğu, meslekleri ile alakasız bölümlerde çalışıyor. 2014 Kamu Personeli Seçme Sınavının yapıldığı tarihten bu yana yayımlanan merkezi atama başvuru kılavuzlarında hayal kırıklığına uğrayan muhasebe mezunları, yapılacak ilk merkezi atamada hak ettikleri sayıda bir atama bekliyor.

Bu kapsamda MuhasebeyeBinKadro3173 Hashtagı altında düşüncelerini ve yetkili kurumlardan isteklerini dile getiriyor.

Muhasebeci Alımı Yapabilecek Kurumlar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Türkiye istatistik Kurumu, Üniversiteler, Orman ve Su işleri Bakanlığı ve Orman işletmesi Genel Müdürlükleri gibi kurumlar bünyesinde muhasebeci çalıştırmak zorundadır. Bu kapsamda ise muhasebeci alımı yapacilecek en önemli kurum Sağlık Bakanlığı. Ancak Sağlık Bakanlığı da bu konuda sessiz kalıyor.

Özel Sektör Muhasebecileri Sömürüyor

Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam olanağı sağlanmayan muhasebeciler, özel kurumda çalışmaya başlamakta. Ancak özel kurumda çalışan muhasebe mezunları ise düşük ücretler, yüksek çalışma saatleri ile sömürülmeye devam ediliyor.

Kamu personeli alım ilanlarından haberdar olmak için 5haber'i sosyal ağlardan takip edin.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com   |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.