Pirus Zaferi Nedir? Hangi Sonuçlara Pirus Zaferi Denir?

Pirus zaferi nedir? Pirus zaferi ne anlama gelmektedir? Pirus zaferi kelimesi hangi durumlarda kullanılır? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Pirus Zaferi Nedir? Hangi Sonuçlara Pirus Zaferi Denir?

MHP'den ihraç edilen Milletvekili Ümit Özdağ, referandum sonuçları ile ilgili yaptığı son açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın referandum zaferini Pirus zaferine benzetti. Peki Pirus zaferi nedir? Piruz zaferinin anlamı nedir? İşte detaylar.

Pirus zaferi, sözlük anlamı ile yıkıcı büyüklükte kayıplar pahasına kazanılan zaferlere verilen addır. Yaşanan olay sonrasında kazanan zaferin verilen kayıplarla artık anlamsız hale geldiği yönünde bu söz kullanılır.

MÖ 280 ve MÖ 279 yıllarında Grek kolonisi Tarentum Kralı Pirus Roma'ya saldırı planı yapar. Romaya saldıran Pirus, saldırıyı gerçekleştirir ve ne pahasına olursa olsun bu savaşı kazanmak için elinden gelen her şeyi yapar ve her şeyini feda eder. Sonunda Pirus, savaşı kazanır; ancak 50 filin desteklediği ordusunun tamamını kaybeder. Savaşı kazanmıştır, ama yanında koskoca ordudan arta kalan üç-beş sefilden başkası değildir. Pirus’un bu zaferin ardından “Tanrım, bir daha böyle bir zafer verme” dediği söylenir. Pirus Zaferi aslında yenilmeye mahkûm galibiyetleri anlatmak için kullanılan bir kelimedir. Bu olaya atfen, benzer şekilde kazanılan savaşlara Pirus zaferi denir. (Vikipedi)

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.