Ukrayna Savunma Bakanı’ndan Bomba Gibi Açıklama!

24 Şubat 2022'de başlayan ve neredeyse 1 yılı dolduracak olan Rusya ve Ukrayna savaşı hala belirsizliğini koruyor.

Yayınlanma:
Ukrayna Savunma Bakanı’ndan Bomba Gibi Açıklama!

Birçok barışçıl girişimin sonuçsuz kaldığı savaş tüm hızıyla devam ederek sivillere zarar vermeye devam ediyor. 15 bin kişinin kayıplara karıştığı 14 milyon insanın zorunlu olarak yer değiştirmek zorunda kaldığı savaşın yaraları gittikçe büyüyor.

Tüm Dünya Rusya ve Ukrayna arasındaki bu savaşı korkuyla takip ediyor. Herkes savaşın seyrini merak ederken Ukrayna Savunma Bakanı’ndan çok önemli bir açıklama geldi.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Rezkinov: Rusya’nın yeni ve büyük bir saldırı hazırlığında olduğunu söyledi ve bu saldırının 24 Şubatta gerçekleşebileceğini belirtti.

Dünya basınına bomba gibi düşen bu haberle ilgili uyarıda bulunan Oleksii Rezkinov, savaşın yıl dönümü olduğu için Rusya’nın birtakım girişimlerde bulunabileceğini çünkü binlerce yeni asker topladığını belirtti.

23 Şubat günü Vatan Savunucuları Günü olduğu için bu günü anmayı Rusya fırsat olarak algılayabilir.

Ukrayna Devlet Başkanı Rusya’yı Yenmek İçin Ne Planlıyor?

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ise savaşın çok zorlu geçtiğini ve her geçen gün saldırıların arttığını belirtti. Rus saldırılarında artış olduğunu anlatan Zelenski, doğu cephesinde büyük girişimlerin olduğunu söyledi.

Zelenski aynı zamanda sosyal medya hesabından Rus saldırılarıyla ilgili bir yazı yazdı. Zelenski: “Rus terörünü durdurmanın tek yolu onu yenmektir. Tanklarla. Savaş uçaklarıyla. Uzun menzilli füzelerle” açıklamasında bulundu.

Ukrayna’ya yardım için toplanan batılı devletler (Almanya, ABD ve İngiltere) Ukrayna’ya tank gönderme konusunda mutabık kalmıştı.

Ukraynadaki savaş yetkilileri ise savaşın gitgide kötüleştiğini ve bu yardımların içerisinde savaş uçağının bulunması gerektiğini belirtiyor.

Savaşın son acı haberi ise Ukrayna’nın Kramatorsk kentinden geldi. Rus roketinin isabet ettiği bir apartmanda ilk belirlemelere göre 7 kişinin yaralandığı 3 kişinin de yaşamını kaybettiği bilgisi yer alıyor.

Kurtarma ekiplerinin yönlendirildiği apartman enkazından daha fazla sayıda ölü ve yaralının olacağı belirtildi.

Ukrayna’ya çeşitli askeri ve silah malzemesi yardımlarında bulunan devletler aynı zamanda Rusya’nın da savaşın bitirmesi için diyalog sürecini devam ettiriyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.