Yeni KHK ile Kamuya Çok Sayıda İade Olması Bekleniyor (İade KHK'sı Ne Zaman?)

Yeni Kanun Hükmünde Kararname ne zaman? OHAL kapsamında yayımlanacak yeni KHK'da kamuya iade olacak mı? Kaç kişi kamuya iade edilecek? Kamuya iade KHK'sı ne zaman yayımlanacak? İşte yeni KHK hakkında son bilgi.

Yayınlanma:
Yeni KHK ile Kamuya Çok Sayıda İade Olması Bekleniyor (İade KHK'sı Ne Zaman?)

Olağanüstü Hal kapsamında beklenen yeni bir KHK için geri sayım başladı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan ve 2 kere uzatılan OHAL kapsamında yeni bir Kanun Hükmünde Kararname yolda. Geçtiğimiz gün Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli tarafından yapılan açıklamada yeni bir kararnamenin hazır olduğu ve kısa bir süre içinde yayımlanacağı belirtildi.

Canikli açıklamasında yeni KHK ve OHAL komisyonu ile ilgili, "OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonuyla ilgili çok kısa süre içerisinde atamalar yapılacak, 16 Nisan'dan önce de bu komisyonun faaliyete başlamasını ve müracaatları almasını bekliyoruz. Yeni OHAL kararnameleri var ama içeriğiyle ilgili bir açıklama yapamayız, ilgili onay süreçleri devam ediyor, şu anda da çalışmasını yaptığımız bir kanun hükmünde kararname (KHK) taslak çalışması var." sözlerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde resmi kaynaklardan alınan bilgilere göre ByLock listelerinde hataların tespit edildiği ve MİT tarafından ByLock hatalarının ayıklandığı öğrenildi. Bu hata temizliği sonrasında MİT, oluşturduğu yeni ByLock listelerini Başsavcılıklara gönderdi. Bu nedenle yayımlanacak yeni KHK ile kamuya çok sayıda memurun iade edilmesi bekleniyor.

Daha önce yayımlanan KHK'larda onlu rakamlarla gelen iadeler, kısa süre içinde yayımlanacak yeni KHK ile 500'lü sayılara kadar ulaşacak.

Yeni KHK Ne Zaman?

Hazır olan yeni KHK'nın ne zaman yayımlanacağı konusunda net bir bilgi yok. Ancak yapılan açıklamalar, KHK'nın kısa bir süre içinde yayımlanacağı anlamına geliyor. Yeni KHK yayımlanır yayımlanmaz haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.