Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Ömercik vefat etti

Yeşilçam'ın emektar oyuncularından Ömer Dönmez hayatını kaybetti.

Yayınlanma:
Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Ömercik vefat etti

Küçük yaşta oyunculuğa başlayan Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Ömer Dönmez  hayatını kaybetti. Yeşilçam filmlerinde çeşitli filmlerde oynayan Ömer Dönmez Ömercik karakteriyle ünlenmiştir.

Ömer Dönmez'in yegeni Tolga Acar sosyal medyadan yaptığı açıklama ile "Dayım Ömer Dönmez'i kaybettik. Cenaze öğlen namazına müteakip Üsküdar Selimiye Camii'nden kalkacaktır. Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.

Ömer Dönmez bir süredir Mide Kanseri ile mücadele ediyordu. Yeşilçam'ın Ömercik'i mide kanserine yenik düştü.

1959 doğumlu Ömer Dönmez  4 yaşında kamera karşısına geçti. Oynadığı her film onu şöhrete yaklaştırıyordu. Ömer Dönmez 17 Yaşında geçirdiği talihsiz kaza ile sol gözünü kaybetmişti. Arabanın gevşeyen kelebek camı vidasını sıkmak için elindeki tornavidayla çalışırken, yukarıdaki delikten bakmak isteyince kayan tornavida gözüne saplanmıştı.

60'lı 70'li yıllarda 40'a yakın filmlerde oynadı. Filmdeki rol arkadaşı gerçek hayattaki kuzeni  Zeynep Değirmenci (Ayşecik) babası senarist Hamdi Degirmencioğlu onu ses dergisini ses yarışmasına sokmuştu ve ikinci olmuştu. Teyze kızı  Ayşecik ile birlikte oynadığı "yedi cüceler ve Pamuk prenses'i, 'Ayşecik ile Ömercik' 'Hayat sevince güzel' gibi yapımlar onu sinemanın unutulmazları haline getirmişti. Geçirdiği kazadan sonra Ömercik en son İkinci Bahar dizisinde bir kuruyemişçiyi canlandırmıştı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.